Сензор за притисок Ashcroft

Краток опис:

АПЛИКАЦИИ: KM 41 е идеално прилагоден за да одговори на барањата за чувствителност на притисок на производителот на оригинална опрема во мноштво апликации, вклучувајќи: • Опрема за теренски патишта • Градежни машини • HVAC/ладење • Контрола на компресорот • Следење на пумпата • Земјоделски имплементи • Дијагностички Комплети • Набљудување на моторот • Автоматизација и контрола на процесите • КАРАКТЕРИСТИКИ за хидраулично и пневматско сензор: • 1% Точност на вкупниот опсег на грешки • Широка температурна способност • Целосно заварено пред...


Детали за производот

Ознаки на производи

АПЛИКАЦИИ:
KM 41 е идеално прилагоден да одговори на барањата за сензори за притисок на производителот на оригинална опрема во мноштво апликации, вклучувајќи:
• Опрема за теренски патишта
• Градежни машини
• HVAC/ладење
• Контрола на компресорот
• Мониторинг на пумпата
• Земјоделски имплементации
• Дијагностички комплети
• Мониторинг на моторот
• Автоматизација и контрола на процесите
• Хидраулично и пневматско сензор
КАРАКТЕРИСТИКИ:
• 1% Точност на вкупниот опсег на грешки
• Широка температурна способност
• Целосно заварена конструкција под притисок
• Висок рејтинг EMI/RFI
• Опсег од .06 mPa до 200 mPa
• IP 65 Влезен рејтинг
Трансдуцерот на притисок Ashcroft KM41 комбинира докажана технологија на сензор за тенок филм од полисилициум со ASIC со високи перформанси за да обезбеди високопрецизен и стабилен трансдуктор.Сензорот од не'рѓосувачки челик 17-4PH е заварен со електронски сноп на приклучок за притисок без челик кој обезбедува одлична способност за прекумерен притисок и извонредна издржливост при примена на високи удари и вибрации.Калибрацијата преку дигитална компензација резултира со исклучително прецизен инструмент во широк опсег на температури.Дизајнот KM41 е добро прилагоден за тешки, висок циклус, хидраулични и пневматски апликации кои се наоѓаат на мобилната хидраулична опрема.
СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗВЕДБА:
Уп.Состојба 21°C ±1°C (72°F ±2°F)
Точност:
Вкупниот опсег на грешки вклучува комбинирани ефекти на температурна природа, нелинеарност (Метод на крајна точка), хистереза,
неповторливост, нулта поместување и грешки во поставувањето на распон
±1% од распон: од -20 до 85ºC (-4 до 185ºF)
±3,0% од распонот: од –40 до -20ºC (–40 до –4ºF)
±2,5% од распонот: од 85 до 125ºC (185 до 257ºF)
Забелешка: Статичка точност ±0,5% од распонот BFSL (Најдобро одговара
Метод на права линија);вклучува нелинеарност,
хистереза ​​и неповторливи ефекти при референца
температура 72°F (21°C)
Стабилност: Помалку од ±0,25% распон/година
Трајност: Тестирано до 50 милиони циклуси
СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА:
Температура:
Компензирана -40 до 125°C (-40 до 257°F)
Работа од -40 до 125°C (-40 до 257°F)
Складирање -40 до 125°C (-40 до 257°F)
Влажност: 0 до 100% RH, без ефект
ФУНКЦИОНАЛНИ СПЕЦИФИКАЦИИ
Изберете од над 25 опсези на притисок, почнувајќи од 30
psi и поминува низ мерач од 20.000 psi.
Опсегот на соединенија (вакуум и притисок) се исто така
достапно, видете „За нарачка“ на задната страна.
Прекумерен притисок (FS): Доказ пукна
35 MPa 200% 500%
70 MPa 150% 240%
200 MPa 120% 240%
Вибрации: Тестирање според IEC 68-2-6
и IEC 68-2-36
Шок: Тестирање според IEC 68-2-32
Тест за паѓање: Издржува 1 метар на челична плоча
Време на одговор: Помалку од 1 msec
Време на загревање: Типично помалку од 500 msec
Ефект на позиција: Помал од ±0,01% распон, типичен
ЕЛЕКТРИЧНИ СПЕЦИФИКАЦИИ
Достапни излезни сигнали:
Набавка
Струја на возбудување на излезниот напон
0-10 Vdc, 3 жица 12-32 Vdc 5mA
Ратиометриски излез:
0,5-4,5 Vdc, 3 жица 5 Vdc ± 0,5 Vdc 4mA
Тековен излез:
4-20 mA, 2 жица 12-32 Vdc
Заштитен обратен поларитет и погрешно поврзување: да
Пробиен напон на изолацијата: 100 Vac
Отпорност на изолација: Поголема од 100 мегоми
на 100 Vdc
Усогласеност со CE: Тестирање според DIN EN 55011
и DIN 61000-4-3
ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ
Приклучок под притисок: 304 нерѓосувачки челик
Материјал на сензорот: 17-4PH SS
Куќиште: нерѓосувачки челик
Достапни процесни врски (машки):
G1
⁄4A, образец Е, 1
⁄4 ​​BSP, 1
⁄4 ​​НПТ
За други врски консултирајте се со фабриката
Оценка за влез: IP65
Тежина: 90гр
ЕЛЕКТРИЧЕН ПРЕКИН
• Заштитен кабел: 3' стандард, 24 AWG, ПВЦ јакна
• Metri-Pack 150 series*
• MVS DIN EN 175 301 803
*Metri-Pack е заштитен знак на Delphi Packard ElectricСистеми
тато


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи

    на