Усогласување на машина за вбризгување со мувла за вбризгување

Повеќето од пластичните производи во секојдневниот живот се произведуваат со машина за обликување со инјектирање.Вбризгувањето на пластични производи бара употреба на калапи, што значи дека комплетниот раствор за вбризгување треба да биде машината за шприц + мувла.Ова има некои барања за машината за вбризгување и одговарачката мувла.Денес,VEJXXiaobian едноставно ќе зборува за барањата за совпаѓање на машината за вбризгување и калапот за вбризгување.
Усогласувањето на калапот за инјектирање е важно

1. Бројот на калапи за калапи за инјектирање е едноставен и популарен.Тоа е пар производи кои се обликувани со инјектирање во исто време.Има 1 надвор, 1 од 4, 1 од 8, 1 од 16 и така натаму.

Мерки на претпазливост

<1>, количината на вбризгување на мувла е генерално поврзана со големината на мувлата, а големината на мувлата е поврзана со големината на стегање на мувлата на машината за вбризгување, која треба да се совпадне кога се совпаѓа со големината.
<2>, бројот на калапи за инјектирање е исто така ограничен од големината на производот.
2, големината на мувлата за вбризгување е поврзана, големината на калапот за вбризгување е всушност поврзана со типот на машината за калапи за вбризгување, која е поделена на вертикална машина за калапи со вбризгување и хоризонтална машина за калапи со вбризгување.

Мерки на претпазливост

<1> Вертикална машина за калапи со вбризгување вертикално стегање, така што големината на системот за стегање не е ограничена, така што големината на машината за калапи со вертикално вбризгување генерално не е премногу голема, што е поврзана со машината за вертикално калапи со вбризгување Дали некои производи за калапи со вбризгување со помали димензии.

<2> Хоризонтална машина за обликување со вбризгување Бидејќи целата структура на калапи со вбризгување е хоризонтална, големината на системот за стегање не е ограничена за време на дизајнот, што обезбедува доволен простор за големината на калапот за време на калапи со вбризгување, така што поголемата пластика Инјектирањето на производот лиење мора да користи хоризонтална машина.

Вообичаена вертикална мувла за вбризгување

Почестите калапи за машини за обликување со вертикално вбризгување вклучуваат калап за AC приклучок, калап за DC приклучок, калап за USB приклучок, рачка за четка за заби, накит, топче за голф, бутониера, антена, значка, копче, полнач, електричен апарат, канцелариски материјал, абажур, капак за инструмент, куќиште, мебел, спортски производи, запчаници итн.


Време на објавување: Мар-28-2019