EIPC6 пумпа

Краток опис:

Internal gear pump Type EIPC6 for industrial applications with constant displacement volume Characteristics: Characteristics • Internal gear pump with axial and radial gap compensation • Radial compensation with segments • Suction and pressure port radial • Field of application: Industrial hydraulic • Low noise • Long time life • Low pulsation (pressure pulsation ~2 %) • Multi flow combinations on request Technical Data: Rated Size 125 160 200 250 Spec. volume Vth [cm3/rev]*** 125,...


детали за производот

Тагови производ

Внатрешна опрема тип на пумпа EIPC6 за индустриски апликации со константен волумен поместување
Карактеристики:
Карактеристики
• Внатрешна опрема пумпа со аксијален и радијален
надомест јаз
• Радијални компензација со сегменти
• Всисен и потисен радијална
• Област на примена: Индустриски хидраулични
• Ниско ниво на бучава
• Долг живот на времето
• Ниска пулсирање (пулсација притисок ~ 2%)
• комбинации Мулти проток на барање
3dad
Технички податоци:

Номинална големина 125 160 200 250
Спец. волумен петтиот [cm3 / вртежи] *** 125,7 160,1 200,9 249,9
Континуирано работен притисок [bar] ** 250 160 140
Peak работен притисок [bar] макс. 10 секунди 15% циклус ** 280 170 150
Cut-во врвот на притисок [bar] ** 300 180 160
Номинален број на вртежи [min-1] **** 400-2,500 400 - 2.000
Макс. брзина [min-1] 2.800 2.200

Упатства вискозност [mm2 / s] 10-300

Почнувајќи вискозност [mm2 / s] 2.000
Работна температура [° C] -20 до +100
оперативен медиум HL - HLP DIN 51 524
Макс. средна температура [° C] 80
Мин. средна температура [° C] -20
Макс. температура на околината [° C] 80
Мин. температура на околината [° C] -20
Макс. прием притисок (приливната страна) [bar] 2 bar апсолутна
Мин. прием притисок (приливната страна) [bar] 0,8 бар апсолутна (Почнат 0.6)
Тежина appr. [килограм] 27,5 30 43 54
Степен на филтрација Класа 20/18/15 должи на ISO 4406
очекуваното траење на животот не помалку од 1x 107 товар циклуси се против, врв работен притисок
Ефикасност η вол: 94 94 93 93
Ефикасност η hm: 90   91  
Пумпа бучава *
(мерена во звук комора) dB [A]
76 77 77 78

n = 1.450 min-1 Δ p = 250 бари (160 бар во големина 200 и 140 бар во големина 250) T = 50 ° C Медиум: HLP 46

* Измерено во anechoic соба на Eckerle Хидраулични Одделението; Аксијално микрофон растојание 1,0 m

** За прифатливо притисок на 400-1,800 вртежи во минута. Понатаму вртежи во минута на барање.
*** Поради производство толеранции обемот на поместување може да варира.
**** Понатаму вртежи во минута на барање.
Пумпите немаат заштита од корозија. Макс. дозволените вредности не мора да се применува кумулативно. Ве молиме контактирајте со нас.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи